Duurzaamheid

Wij als Chocolaterie Noir werken uitsluitend met 100% Callebaut chocolade. En daarmee steunen wij ook de Cocoa Horizons Foundation.

Cacaobonen zijn de broodwinning van duizenden mensen in Ghana en Ivoorkust. Hun vakmanschap ligt aan de basis van de unieke Callebaut smaak. Elke dag opnieuw zien we de uitdagingen waar ze mee geconfronteerd worden. Armoede, kinderarbeid en een gebrek aan zuiver water en veilige voeding zijn veelvoorkomend. Laten we deze uitdagingen samen aangaan en de lokale gemeenschappen ondersteunen. 

Met elke Callet™ maak jij het verschil

Onze keuze voor Callebaut is een keuze voor het welzijn van de cacaoboeren. Voor elke Callet™ van de Finest Belgian Chocolate range, gebruikt Callebaut enkel 100% duurzame cacao. Een gedeelte van de opbrengst wordt opnieuw geïnvesteerd in de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Door de samenwerking met de Cocoa Horizons Foundation, welke direct samenwerkt met de boeren en hun gemeenschap, ondersteunen we trainingen en dragen we bij aan de ontwikkeling van onder meer vrouwen en jonge boeren. 

Alleen Goed Gedroogde Cacaobonen

Het vochtgehalte in onze bonen ligt tussen 6% en 8%.Dit garandeert topconditie van de bonen in opslag en tijdens verscheping.

Alleen Goed Gefermenteerde Cacaobonen

De kwaliteit van elke partij bonen wordt gecontroleerd om te waarborgen dat ze goed gefermenteerd zijn.
Goede fermentatie optimaliseert de smaakontwikkeling in
de bonen.

Alleen Bonen Van De Main Crop

Er zijn twee oogstseizoenen voor cacaobonen:
de hoofdoogst (main crop) en middenvroege oogst.
Cacaobonen van de hoofdoogst zijn groter en geven meer smaak. Bij het selecteren van cacaobonen uit de hoofdoogst tellen we het aantal gedroogde bonen: 100 g bonen moet minder dan 100 gram cacao maken.

Alleen In Jute Zakken

Jute zakken bevatten 60-65 kg cacaobonen.
Jute is de ideale, natuurlijke barrière, laat de
bonen ‘ademen’ tijdens transport en bevordert
het verder drogen van de cacaobonen. Voor onze Finest Belgian Chocolate gebruiken wij nooit bonen die in bulk naar België worden verscheept.

Alleen Van Cacaoboeren Die Wij Kennen

We selecteren alleen cacaobonen van door
Cocoa Horizons goedgekeurde coöperaties.
Dit garandeert ons een betere kwaliteit en meer bonen.

Zorgvuldig Gemengd Voor Eeen Constante Smaak

Na een grondige beoordeling van de
verschillende smaakprofielen van de cacaobonen, maken we een blend die perfect is afgestemd op onze specifieke Callebaut-smaak.